woensdag 28 april 2010

Leuk, mooi en goedkoop slapen

Twee collega's van The Times kwamen met een leuk lijstje: de 20 beste bedden in Parijs voor minder dan 100 Britse pond.
Dat wil vandaag de dag zeggen: voor minder dan 115 euro. Nog steeds een aardige prijs natuurlijk, voor een goed bed in Parijs.
Afijn, ik vind niet alle 20 adressen voldoen aan de kwalificatie "the best cheap and chic places to stay in the French capital", maar voor wie wil: hier vind je de complete lijst.
Zelf koos ik uit de Times-adressen mijn favoriete bedden die allemaal iets bijzonders hebben voor een zeer goede prijs.
Het Beste Bed qua Lokatie:
Hôtel Cluny Sorbonne is eenvoudig maar ligt naast het Pantheon en de Sorbonne en op een steenworpafstand van de Jardin du Luxembourg. Dat wil dus zeggen: middenin het drukke en levendige Quartier Latin en met veel bezienswaardigheden op loopafstand. Vanaf 85 euro.
Het Beste Bed met Retro Interieur:
Lampjes uit de jaren 50, bureautjes uit de jaren 70, maar ook tijgervellen op de grond en een onbeschrijfbaar retro "computerzitje". Dat is Hôtel Jules, een relatieve nieuweling bij de grote boulevards in de buurt. In dit hotel gaan humor en design - wees gerust: zeer geslaagd en smaakvol - samen.
Het Beste Bed met Grandeur:
Dat is zonder twijfel de kamer die je kunt huren in de bed & breakfast van Laurence en Christophe in een statig historisch pand uit 1890 in noord-Parijs (foto). Denk aan hoge plafonds, sierlijsten aan de muren, kroonluchters, maar ook aparte eetkamers, een tuin en een groots ontbijt. En dat vanaf 95 euro. Boeken via de site, referentie: BB271.
Het Beste Budget Bed voor Jongeren:
Als ergens het bewijs wordt geleverd dat een jeugdherberg niet perse stoffig hoeft te zijn met blank hout en rotan, dan is het wel het Oops Budget Hotel. Wilde felle kleuren in de lobby en in de kamers, design-behangetjes en Parijse balkonnetjes met twee stoeltjes en een tafeltje. In de slaapzalen kan je terecht vanaf 23 euro (!) en een kamer is er vanaf 60 euro.
Het Beste Bed met Uitzicht:
Er is een kamer met uitzicht op de Eiffeltoren en vanaf het volledig groene dakterras kijk je over (bijna) heel Parijs heen. De kamers die Odile verhuurt in haar appartement op de 9e en 10e verdieping in west-Parijs moeten het hebben van de hoogte en het vergezicht. Oh ja, natuurlijk zijn ook de zelfgemaakte croissants van Odile een aanbeveling. Boeken à 110-115 euro per kamer gaat via dezelfde bed&breakfast-site als die van Laurence en Christophe. Referentie: BB324.

___

GOED: Ook in Parijs geven veel hotels extra kortingen bij boeking via internet.
FOUT: De genoemde bed&breakfast website heeft prachtige adressen in de aanbieding, maar laat helaas weinig zien op de site zelf.
___

1 opmerking:

  1. Leuk artikel zeg! Ik wil graag een betaalbare hotelovernachting boeken in Parijs, om vervolgens de stad en de omgeving daar om heen te verkennen. Heerlijk lijkt me dat!

    BeantwoordenVerwijderen